Bugun...



Cennet ve Hattat koyuna saldırıyı durdurun çağrısı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Cennet koyun ardından Hattat koyuna yapılacak turistik tesis ve villa projesi Bodrumluların sert tepkisine neden oldu. Mavi yolculuğun en önemli duraklarından biri olan Cennet koy ve Hattat koyunun rant uğruna betona çevrilmesine turizmcilerde tepki gösterdi. Turizmci Alper Sarıyağız “20 yıldır turizmden ekmek yiyoruz. Ama Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk kez bu kadar yoğun saldırı oluyor. Turist Bodrum’un doğal, tarihi, mavi yolculuk güzelliklerine geliyor" dedi.

facebook-paylas
Güncelleme: 16-05-2024 21:42:50 Tarih: 16-05-2024 18:24

Cennet ve Hattat koyuna saldırıyı durdurun çağrısı

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağıl Gölköy Mahallesi’ndeki Cennet Koyda’ki Gökburun yarımadasının Cengiz Holding A.Ş. Bobo Beach e diğer özel sektöre ait şirketler tarafından ormanlık ve arkeolojik alanlar yok sayılarak yapılan turistik tesisi ve lüks villa inşaatları sert tepkilere neden oldu.

Bodrum’un mavi yolculukta en önemli duraklarından biri olan Cennet koyun bitişiğindeki Hattat Koyu’nda turistik tesis ve lüks villa yapımı için ÇED gerekli değildir rapor talebi Bodrumluları isyan ettirdi.

 

 

 

TURİZMCİ’DE ŞAŞKIN “BODRUM’UN DEĞERLERİ BİTERSE TURİST NİÇİN GELSİN”

Turizmci 40 yaşındaki Alper Sarıyağız SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “20 yıldır turizmden ekmek yiyoruz. Ama Bodrum’un doğal güzelliklerine ilk kez bu kadar yoğun saldırı oluyor. Turist Bodrum’un doğal, tarihi, mavi yolculuk güzelliklerine geliyor, koylar betona yenik düşer elden giderse turist niçin bu ilçeye gelsin. Rant amaçlı yapılan bu turistik tesislerin bulunduğu bölgede ne alt yapı yeterili ne su yeterli. Turizmde bindiğimiz dalı kesiyoruz. Turizm tesislerine karış değiliz ancak buna mutlaka bir sınırlama getirmeli, aksi takdirde elimizde turizm değerleri açısından ne orman ne doğa ne tarih ve kültür kalacak” diye konuştu.

 

 

CENNET KOYU CEHENNEME ÇEVİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ HİLEYE BAŞVURUYORLAR

Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan ise “Adı üzerinde Cennet koyu cehenneme çevirmek için her türlü hukuğu dolanıyorlar. Her türlü proje hilesi yapıp doğal ve arkeolojik sit alanlarında ÇED gerekli değildir raporları alabiliyorlar. Hızlarını alamadılar Şimdide Hattat Koyunda dev proje hazırlığı yapıyorlar. Yani ne orman, ne doğa ne arkeoloji hiçbir şey umurlarında değil. Bu hukuksuzluğa karşı her türlü mücadeleyi vermeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI