Bugun...



Dünyaca ünlü bu plaj HEYELAN KORKUSU NEDENİYLE bu sezonda kapalı kalacak

Yunanistan’ın dünyaca ünlü Zakintos Adası’nın plajı heyelan korkusu nedeniyle geçen yıl turizme ve günübirlik ziyaretlere kapatılmıştı. Her yıl turistlerin akınına uğrayan ünlü plaj bu yılda ziyarete kapalı kalacak.

facebook-paylas
Tarih: 11-05-2024 11:53

Dünyaca ünlü bu plaj HEYELAN KORKUSU NEDENİYLE bu sezonda kapalı kalacak

Plaj, 5,4 büyüklüğündeki depremin çevredeki kayalıklardan büyük kayaların körfeze düşmesine neden olması nedeniyle Eylül 2022'de kapatılmıştı.Yunanistan’ın Akdeniz’deki dünyaca ünlü Zakintos Adası’nda ki esik gemi batığı ve kumsalı ile dünyaca ünlü Navaio Plajı geçtiğimiz turizm sezonunda heyelan tehlikesi nedeniyle turizme ve günübirlik ziyaretlere kapatılmıştı.

Turistik adadaki ünlü plajın bu yılda yeterli önlemler alınmaması nedeniyle turizm sezonunda kapalı kalacağı açıklandı.

KARARI DEPREM UZMANLARI VERDİ

Kamu düzeni bakanlığı, bu kararı Anti-Sismik Planlama ve Koruma Örgütü'nden (OASP) uzmanlardan oluşan bir ekibin tavsiyesi üzerine aldığını söyledi.

Navagio plajı ve çevresinde alınan önlemler açıklandı:Bakanlık emri, gemilerin denizden sahile yaklaşmasını veya demirlemesini, körfezin kuzey ve güney uçlarındaki koylarda insanların yüzmesini yasaklıyor.Ziyaretçilerin ayrıca körfeze bakan kayalık yamacın tepesinden 10 metre uzakta kalmaları gerekiyor.OASP ekibi daha önce çevredeki kayalıkların erozyonu nedeniyle ciddi bir heyelan riski bulunduğunu söylemişti.Plaj, 5,4 büyüklüğündeki depremin çevredeki kayalıklardan büyük kayaların körfeze düşmesine neden olması nedeniyle Eylül 2022'de kapatılmıştı.

PLAJDA 44 YILLIK GEMİ ENKAZI VAR

Geçtiğimiz Ocak ayında, Ekim 1980'de karaya oturan MV Panagiotis'in enkazının büyük hasara uğradığı ve tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirilmişti.

 

 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER DÜNYA Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI