Bugun...



İzmir’de binlerce kişi Zübeyde annesine koştu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bu sabah yapılan Zübeyde Hanım Yol Koşusu’na 5 bin kişi katıldı. Karşıyaka caddeleri Zübeyde Hanım Anıtı’na koşanlarla doldu, Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Yıldız Ünsal koşanları yarış bitişinde karşıladı, madalya ve kupalarını verdi.

facebook-paylas
Güncelleme: 12-05-2024 13:28:25 Tarih: 12-05-2024 13:13

İzmir’de binlerce kişi Zübeyde annesine koştu

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bu yıl 35. kez düzenlenen Zübeyde Hanım Yol Koşusu’na İzmir ile Ege’deki illerden yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

DÜNYANIN EN GÜZEL ANNESİ ZÜBEYDE HANIM İÇİN KOŞUYORUZ

 Özellikle kadın ve çocukların büyük ilgi gösterdiği koşunun başında esik milli Atlet efsane rekortmen Semra Aksu sporculara moral verdi. Sohbet etti. Semra Aksu yaptığı konuşmada “Bugün dünyanın en büyük en güzel annesi için Zübeyde hanım için koşuyoruz. Karşıyaka kadındır Karşıyaka Zübeyde Hanımdır, Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk’tür hepinize başarılar diliyorum” dedi.

İZMİR CADDELERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Saat 09.00’de Karşıyaka’daki Atatürk Anıtı önünden verilen start ile  koşuya başlayanlar 4 kilometre ilerideki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda yarışı tamamladı. Yarışmaya bazı sporcular bebek arabalarında bebekleri, hayvanseverler ise köpekleriyle koşuya katıldı. Karşıyaka caddeleri renkli görüntülere sahne oldu.

 

85 YAŞINDAKİ SPORCUSU BELEDİYE BAŞKANI ÜNSAL KARŞILADI

Yarışmanın en yaşlısı ve 75 yaş kategorisinde 1. Olan 85 yaşındaki Bodrumlu Fehime Özkan’ı Belediye Başkanı Yıldız Ünsal karşılayarak madalya ve kupasını verdi.

Yarışmalarda genel klasmanda kadınlarda Irmak Şereflioğlu, erkeklerde Okan Yumuk birinciliği elde etti.

SPOR MÜDÜRÜNDEN BASIN MENSUBUNA ÇİRKİN TAVIR

Karşıyaka Spor Müdürü  ve adının Cenk olduğu belirtilen bir kişinin ulusal basın mensuplarını iteklemis ve sözlü hakaretleri, sporcular tarafından tepki ile karşıandı. Basın mensupları "Yıllardır aynı organizasonu çekiyoruz,nerede durulaceğını bilyoruz, haddi olmadan basın menzuplarını itekleyen ve ayar vermeye çalışan bu kişinin spor müdürü olduğunu duyunca şoke olduk. Bu kadar güzel bir organizasyona sadece çirkinlik kattı, kimliğimizi göstermemize rağmen tavırlarını sürdüren buşahsı kınıyoruz" dediler.

Yarışma sonunda dereceye girenlere ödüllerini Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’nda Belediye Başkanı Ünsal verdi Ünsal konuşmasında “Karşıyaka olarak en büyük ayrıcalığımız Zübeyde Hanım’ın burada uyuyor olması. O kadar şanslıyızki Mutafa Kemal Atatürk gibi bir lider ve Zübeyde hanıma sahibiz. Bugün gördüm ki Karşıyaka Mustafa Kemal Atatürk’ün emanet ettiği Cumhuriyet değerlerine ilelebet sahip çıkacaktır. Tüm kadınların anneler günü kutlu olsun” dedi.

Tören sonrası Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na çiçekler konuldu.

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER SPOR Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI