Bugun...



Milli parkın ortasındaki iskele yapımı için ÇED süreci sonlandırıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Milli Park ve 2. derece doğal sit alanında yapılması planlanan 35 metre uzunluğundaki “Ulaşım Amaçlı İskele” projesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, Muğla Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce sona erdirildiği açıklandı.

facebook-paylas
Tarih: 10-05-2024 12:50

Milli parkın ortasındaki iskele yapımı için ÇED süreci sonlandırıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı  Adaköy'de yer alan Milli Parkın içerisinde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan 35 metre uzunluğundaki  “Ulaşım Amaçlı İskele” için geçtiğimiz mart ayında ÇED süreci başlatılmıştı.

Proje alanının bulunduğu alan, 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzen Planı’na göre “Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi/Turizm Merkezi”, “Milli Park”, “Önemli Doğa Alanı”, 2. Derece Doğal Sit Alanı”, “Yat turu Güzergahı” alanında kalıyor. Proje alanı geri sahasında ise “Arkeolojik Sit Alanı” ve “Orman Alanı” yer aldığı belirtilerek çevreciler ve doğa severler tepki göstermişti.

 

ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

“Ulaşım Amaçlı İskele” projesi için başlatılan ÇED süreci, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce sona erdirilerek şu açıklama yapıldı.

İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, açıklamada, “İlimiz, Marmaris İlçesi, Ada Mahallesinde (153 ada, 1-2 nolu parseller) Kiler GYO A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Ulaşım İskelesi” projesi ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliği’nin 8. maddesi gereğince başlatılmış olan ÇED süreci ÇED Yönetmeliği'nin 5'inci maddesinin 2'nci fıkrasının (a) bendi uyarınca sonlandırılmıştır” denildi.

 

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI