Bugun...



Yalıkavak'ta Akdeniz foklarının barınma alanını çöplüğe çevirmişler

Fokların barınma alanlarından 1,5 saatte 2,5 ton atık çıkarıldı.

facebook-paylas
Tarih: 15-05-2024 16:16

Yalıkavak'ta Akdeniz foklarının barınma alanını çöplüğe çevirmişler

Muğla’nın bodrum ilçesinde Akdeniz foklarının barınma alanı olan cennet Yalıkavak koylarında yapılan deniz dibi temizliğinde 1,5 saatte 2,5 ton atık çıkarılması vatandaşları ve Belediye  Başkanı CHP’li Tamer Mandalinci’yi şoke etti.Muğla’nın Bodrum ilçesinde Akdeniz foklarının yaşam alanları olan Yalıkıvak Mahallesi koylarında  denizdibi temizliği gerçekleştirildi.

1,5 SAATTE 2,5 TON ATIK ÇIKARILDI

Bodrum Belediyesi’nde görevli 13 dalgıcın yaklaşık 1,5 saatte 20 meter derinliğe kadar inerek yaptığı temizlikte 2,5 ton atık çıkarılması atıkları gören vatandaşları ve Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’yi şoke etti.

Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleşen etkinliğe Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, Yalıkavak Muhtarı Ali Çınar, belediye meclis üyeleri, Halil İbrahim İper Adnan İper Anadolu Lisesi öğrencileri, ilgili birim amirleri ile personeller ve belediye personellerinden oluşan 13 kişilik gönüllü dalış ekibi katıldı.Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci “Dalış ekibimiz yaklaşık olarak denizden 2.5 ton atık çıkarırken gönüllülerimiz de sahil ve yürüyüş yollarından yaklaşık 1.5-2 ton atık topladı. Denizlerimizi temiz tutmak görevimiz. Hem temizlemek hem farkındalık yaratmak amacıyla vatandaşlarımızla iş birliği yaparak beraber mutlu yarınlar oluşturacağız” dedi.Deniz Dibi Temizliği etkinliğinde toplanan atıklar, geri dönüşümü yapılmak üzere Konacık Mahallesindeki 1. Sınıf Atık Getirme Merkezine götürüldü.  

 

 

 

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI