Bugun...



Bodrum gemi yanaşma iskelesi çevresi için ÇED süreci başlatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi Şalvarağa Burnu’nda yapılması planlanan “Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” için ÇED süreci başlatıldı. Halen kruvaziyer gemilerle ve feribotlarının yanaştığı liman, yeni proje ile 130 teknenin bağlanabileceği bir hale gelecek. Projenin maliyetinin 430 milyon TL olduğu belirtildi.

facebook-paylas
Tarih: 17-05-2024 15:25

Bodrum gemi yanaşma iskelesi çevresi için ÇED süreci başlatıldı

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki Kumbahçe Mahallesi Şalvarağa Burnu’nda yapılması planlanan “Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi” için ÇED süreci başlatıldı. Halen  kruvaziyer gemilerle ve feribotlarının yanaştığı liman, yeni proje ile 130 teknenin bağlanabileceği bir hale gelecek.Bodrum Yolcu Limanı İşletmeleri A.Ş tarafından halen işletilmekte olan Bodrum Yolcu Limanı bünyesinde “Bodrum Tekne Yanaşma Yeri ve Feribot İskelesi Projesi”nin gerçekleştirilmesi planlandı.

PROJENİN YAPIM BEDELİ 430 MİLYON TL.

Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanlar kapsamında olan proje alanının yürürlükteki ilgili mevzuatlar ve Yap-İşlet-Devret sözleşmesi hükümleri doğrultusunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden kiralanacak. Projenin yapım bedelinin ise 430 milyon TL olduğu ifade edildi. 

 

130 YAT KAPASİTELİ OLACAK

Hazırlanan ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre proje ile; iki rıhtımın deniz alanına, rıhtım yapısı bozulmadan 10 m – 60 m’lik değişken boylarda toplam 130 adet yat/tekneye düzenli bir konumda güvenli bağlanma imkânı sağlayan, kışlama taleplerini karşılayacak ve turizm sektörüne 12 ay hizmet verecek tekne yanaşma/ bağlanma yeri inşa edilecek. Proje kapsamında geri saha alanına bağlantılı olacak şekilde 11 x 17 m boyutlarında toplam 187 m²’lik alanda “Beach Club” Tesisi yapılması planlanmaktadır. Söz konusu Beach Club tesisi için de bir güneşlenme alanı inşa edilecek. Güneşlenme alanı kazıklı bir platform şeklinde inşa edilecek.1 numaralı feribot kapak atma rıhtımının (rampa) bulunduğu bölgeye, dört feribota düzenli bir konumda güvenli bağlanma imkânı sağlayan toplam 854,10 m²’lik alanda feribot iskelesi yapılacak. 

Proje kapsamında mevcut geri sahadaki tesislerde düzenleme yapılmak suretiyle yeni bir idari bina, yolcu limanı için terminal binası, restoran ve kafeler gibi yeme-içme alanları, saniteri üniteleri, beach clup, dükkanlar, misafirhane, müştemilat, atık kabul tesisi, su deposunun yapılması planlanıyor.
 

 

 



Editör: Melis Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI