Bugun...



Feribot bozuldu, İstanköy tatili kâbus oldu

Bodrum'dan İstanköy Adası’na tatile giden turistler, feribot tam kıyıya yanaşmak üzere arıza yapınca Türkiye'ye döndü.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-05-2024 15:29:17 Tarih: 18-05-2024 15:18

Feribot bozuldu, İstanköy tatili kâbus oldu

Muğla’nın Bodrum ilçesinden Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) Adası’nda feribot ile tatile giden turistlerin bulunduğu feribot İstanköy limanı girişinde motor arızası yaptı. Bodrum’a geri getirilen yerli ve yabancı turistler saatlerce gümrük alanında bekledi acentaya giderek sorunlarının çözülmesini istedi. Aynı feribot şubat ayında da arıza yapmış açık denize sürüklenmiş ve kurtarılmıştı.

 

 

ACENTA İLE KARŞI KARŞIYA GELDİLER

Bodrum'da bu sabah saatlerinde Sea Star Marki isimli feribot ile 7 mil uzaklıktaki komşu İstanköy (Kos) Adası’na tatile giden 60 turist feribotun İstanköy limanına 500 metre kala motor arızası yapması nedeniyle Bodrum limanına geri getirildi.

08.30’da feribot ile hareket eden turistler saat 11.00’de Bodrum gümrüğünde indikten sonra gümrük alanına yakın yerdeki Tilos Seyahat Acentası'na giderek mağduriyetlerinin giderilmesini istediler, zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.

 

"BÜYÜK ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİZ" 

Milas’tan yakınları ile birlikte İstanköy gezisine giden Murat Ulusoy SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Pasaportumuz vizemiz var, harçlarımızı yatırdık yola çıktık, tam İstanköy limanı girişinde feribot bozuldu, bizi Bodrum’a geri getirdiler. Başka bir feribota bindirdiler onun içinde bir saat oturduk, hareket etmeden geri indirdiler. Sadece bilet paramızı geri ödeyeceklerini saat 16.00’de başka bir feribot ile gidebileceğimizi söylediler. Biz planımızı bugün için yaptık. Bazı arkadaşlarımızın ve turistlerin orada otel rezervasyonları ve oradan başka yer uçmak için bugün uçak biletleri vardı. Şirket bunları karşılamayacaklarını söyledi. Büyük bir şaşkınlık ve şok içindeyiz” dedi. Bazı yabancı turist kafilelerini gruplar halinde gümrük alanından ayrıldığı görüldü.

 

 

ACENTA: ÖNCELİĞİMİZ CAN GÜVENLİĞİ 

Tilos Seyahat Acentası Yetkilisi Metin Kurumlu da SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada “Evet feribotumuz arıza yaptı. Burada bizim ilk önceliğimiz yolcuların can güvenliğini sağlamaktı. Bu nedenle kaptana yolcuları Bodrum’a geri getirmelerini istedik. Bugün gidemeyen turistler için Çeşme’den bir feribot ayarladık . Saat 16.00’da buradan hareket edecek. İstanköy’den Bodrum’a gelecek turistler içinde feribot temin ettik. Tüm mağduriyetleri yasal çerçevede gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

Sea Star Marki isimli feribot 17 Şubat 2024 tarihinde Bodrum açıklarındaki Kara Ada bölgesinde motor arızası yapmış içindeki yolcular ile Ege’ye sürüklenmiş ve Sahil Güvenlik ile Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü kurtarma araçları ile Bodrum’a çekilmişti.

 

 

 



Editör: Yaşar Anter




İLİŞKİLİ HABERLER

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI