Bugun...



Fethiye'de Kıyılar Halkındır eylemi yapıldı

Türkiye’nin 16 merkezinde ortak yaşam alanları kıyıların ticarileştirilmesine karşı mücadeleleri birleştirmek için kıyı hareketleri Dayanışma ağını(Kıyıda) ortak eylemlerden biride Fethiyenin Çalış sahilinde gerçekleştirildi. Çalış Plajı girişinde toplanan “Kıyılar Halkındır”inisiyatifinden 70-80 kişilik grup yaklaşık 50-60 metre müzik eşliğinde yürüyüp “Kıyılar Halkındır. Halkın kalacak slagonu attılar.

facebook-paylas
Güncelleme: 18-05-2024 20:09:18 Tarih: 18-05-2024 17:40

Fethiye'de Kıyılar Halkındır eylemi yapıldı

Çalış sahili orta noktasında biraraya gelen eylemciler arasında Tunceli eski belediye başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Fethiye Belediyesi Meclis üyesi Melek Gözde Gürsoy, Fethiye Belediyesi eski meclis üyesi Veli Pabuşçu da yer aldı.

Kıyı Hareketleri Dayanışma Ağı Platformunun Hazırladığı basın açıklamasını Selda Salkaya okudu. Salkaya basın açıklamasında “Kıyı savunucuları olarak bizler doğanın bir parçası olan kıyıların yok edilmeye çalışıldığını biliyoruz. Kıyılar üzerindeki rant politikalarına dur diyoruz. Çünkü bir yandan kıyıların işletmeye açılması yoluyla halkın serbest ve ücretsiz erişimine kapatıldığını görüyor. Bir yandanda kıyılardaki doğal yaşamı bozan tüm yapılaşma ve hizmet adı altındaki faaliyetlerin kıyı ekosistemine geri dönüşsüz zararlar verdiğini biliyoruz. Kıyıları özgürleştirmek için bugün her zamankinden daha güçlüyüz. Kıyı hareketleri Dayanışma ağını “kıyı”dayı kurduğumuzu Türkiyenin dört bir yanından ilan ediyoruz dedi.

 

 

Fethiye “Kıyılar Halkındır “inisiyatifi adına konuşan Muhittin Tekman ise “Kıyılarımız sadece doğal güzelliklerimiz değil aynı zaman da toplumsal mirasımız ve geleceğimizdir.Yasal haklarımızın yok sayılara yapılan işgal ve uygulamalara dur demek için buradayız. Elimiz de kalan son plajlarımızdan birindeyiz. Burada olmaktan serbestçe kıyıyı kullanmaktan ve keyifle denize girmekten çok mutluyuz. Bizim sesimiz doğanın sesidir. Bu eylem sadece bugünü değil yarını da koruma mücadelesidir”dedi.

Komunist Başkan lakaplı Fatih Mehmet Maçoğlu da kıyıları korumak sürdürülebilir kalkınma sağlamak ve gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak hepimizin görevidir. Kıyılar Halkındır Halkın olacaktır “dedi.

Eylem sırasında Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken eylem Olaysız Geçti. Eyleme katılanlar basın açıklamasının ardından kumsala inerek müzik eşliğinde oyunlar oynayıp çevre konusunda bilinçlendirme toplantısı gerçekleştirdiler.

Bu toplantının ardından katılımcılar sessizce dağıldılar.

 

 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI