Bugun...



Hamile köpeğe tecavüz edildi ilçe ayağa kalktı

Muğla’nın Milas ilçesinde geçen yavrularını doğurmak üzere olan hamile sokak köpeğine tecavüz edilmesi olayının ardından bugün bir araya gelen hayvan dostları ve yaşam savunucuları, bu çirkin olayın detaylarını anlatan ve kınayan bir basın açıklaması yaptılar.

facebook-paylas
Tarih: 18-05-2024 15:39

Hamile köpeğe tecavüz edildi ilçe ayağa kalktı

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Emek Mahallesi’nde geçtiğimiz hafta hamile bir sokak köpeğine  tecavüz eden kişinin polise bildirildiği, polisler tarafından yakalanan N.K.Ö., isimli kişinin emniyetteki gerekli işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı.

HİÇBİRİMİZ GÜVENDE DEĞİLİZ
Şehir Parkı’nda toplanarak, basın açıklaması yapan hayvan dostları ve yaşam savunucuları, “Boğazına ip takarak ileri boyutta hamile olan köpeği hiç çekinmeden alıp götüren ve tecavüz eden sapıkların bulunduğu bir ortamda hangimiz güvendeyiz. Yarın aynı eylemi bir çocuk bir kadın bireye yaptığında ne olacak? Maalesef ülkemiz genelinde bu tür olaylara şahit oluyoruz.” diyerek “Nerede ne kadar güvendeyiz?” diye sordular.


TECAVÜZÜN GERÇEKLEŞTİĞİ ALANDA 3 ADET ÖLMÜŞ KÖPEK BULUNDU

Hayvanseverler yaptıkları açıklamada şunları söyledi:
“10 Mayıs 2024 tarihinde barınak ekibine gelen ihbarla Milas Emek Mahallesinde bir köpeğe tecavüz edildiği, durumun Emniyete bildirildiği haberi geldi. Emniyetin olay yerinde her tür incelmeyi yaptığı köpek ve eylemi gerçekleştiren şahısla ilgili bilgilerin bölgeden toplandığı köpeğin barınak ekibi tarafından Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nda koruma altına alındığını öğrendik.
13 Mayıs 2024’te savcılık tarafından köpeğin durumu ile ilgili gerekli incelemenin yapılması için Veterinerlik Fakültesi’ne nakli istendi. Fakülte veteriner hekimleri tarafından tecavüz bulguları ile ilgili incelemeler yapıldı. Köpeğin hamile olduğu ve hamileliğin ileri derecede olduğu bebeklerini de doğurmak üzere olduğu belirlendi. Tecavüzün gerçekleştiği alanda 3 adet ölmüş köpek bulunduğu, onların da bu ahlaksız eylemden dolayı olup olmadığı konusunun araştırılması için Savcılığın talimatı ile örnek alınarak patolojiye gönderildi.
Tecavüze uğrayan hamile köpek fakültede yatar tedavi imkânı olmadığı için kontrollerden sonra tekrar barınağa alındı. Fakat durumu kötüleşip kanamasının artması sebebiyle barınak veterineri tarafından Milas Belediyesi’nin anlaşmalı olduğu Muğla Veteriner Hayvan Hastanesi’ne sevki yapıldı ve burada müşahede altına alındı. 14 Mayıs 2024’te gördüğü zarar sebebiyle normal şekilde doğum yapamayacağı ve kanamasının ciddi şekilde artması sebebiyle ameliyata alınan köpeğe kan nakli yapılarak sezeryana alındı. Şu anda köpeğin durumu kritik ve halen klinikte müşahede altında tutulmaktadır.

 


BU TÜR İNSANLARIN TOPLUM İÇİNE DÖNMEMESİ GEREKİR

Aile babası görünümündeki bu şahsın tutukluluğunun devamını ve yargılama sonucunda en ağır cezayı almasını bekliyoruz. Bu tür insanların toplum içine dönmemesi ve güvenliğimiz için gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Boğazına ip takarak ileri boyutta hamile olan köpeği hiç çekinmeden alıp götüren ve tecavüz eden sapıkların bulunduğu bir ortamda hangimiz güvendeyiz. Yarın aynı eylemi bir çocuk bir kadın bireye yaptığında ne olacak? Maalesef ülkemiz genelinde bu tür olaylara şahit oluyoruz. Nerede ne kadar güvendeyiz? Güvenli sokaklar adı altında canlarımızın sokaklardan alınmaya çalışılması, görüldüğü üzere sokakları hiçte güvenli hale getirmeyecek. Bu insanlar aramızda yaşadığı sürece hiçbir canlı güvende değil. Aklıselim davranılarak yaşam hakkına saygılı bir yasanın çıkarılması bu dünyada birlikte güven içinde yaşayacağımız bir Türkiye istiyoruz. Sadece insan diyerek bir sistem oluşturmak bizi güvenli bir hale getiremez. Bu canları insanlardan kim koruyacak? Sokaklarda, yaşadıkları evlerde, barınaklarda her türlü işkenceye maruz kalmış, kalmaya devam eden bu canlıları da koruyan düşünen bir sistem oluşturmalıyız.
Bu olayda duyarlılıklarıyla canla başla çalışan Milas Emniyet Asayiş Şube’ye Milas Belediyesi Geçici Hayvan Barınağı’nın veterinerlerine ve çalışanlarına Veterinerlik Fakültesine, bize her türlü destek veren Muğla Veteriner Hayvan Hastanesi’ne, Milas Cumhuriyet Başsavcılığı ve adalet birimlerine, her zaman yanımızda olan siz basın mensuplarına, biz hayvan dostları ve yaşam savunucuları olarak teşekkür ediyoruz.”
HAYVANSEVERLER DESTEK İSTEDİ
Basın açıklamasının ardından konuşan hayvan dostu ve yaşam savunucu Meliha Tekin, zanlının mahkemesinin görüleceği günü ve yeri paylaşacağını, o gün herkesi duruşmanın yapılacağı yere gelerek, bu çirkin olayın zanlısının hak ettiği cezayı alması adına destek olmalarını istedi.

Yaşar ANTER / BODRUM

 



Kaynak: milasönder gazetesi

Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÇEVRE Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI