Bugun...



Tam bir yıl oldu kaldırılmadı. Kaldırmayın bu proje ile DUYARSIZLIK ödülü bile alırsınız...

Bayram sonrası büyük bir çıkış bekleyen ve sezonun en yoğun döneminde olan turizm sektöründe Bodrum, Datça ve Marmaris’te yaşanan elektrik kesintileri yazlıklar ve butik otelleri vurdu.

facebook-paylas
Güncelleme: 26-04-2024 07:56:42 Tarih: 26-04-2024 07:50

Tam bir yıl oldu kaldırılmadı. Kaldırmayın bu proje ile DUYARSIZLIK ödülü bile alırsınız...

Sezonun en yoğun dönemini yaşayan turizm sektöründe, talebin en yüksek olduğu bölgelerden Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Datça ilçeleri ile Antalya'da yaşanan elektrik kesintileri turizmcileri vurdu. Son üç günden bu yana meydana gelen elektrik kesintileri ve bu kesintilere bağlı olarak yaşanan halkı, özellikle butik oteller ve esnafı zor durumda bıraktı. Sektör temsilcileri özellikle butik otellerin turistleri tahliye etmek zorunda kaldığını aktarırken, Datça bölgesinde sektörün çöktüğünü kaydetti.

 

KONAKLAMA SEKTÖRÜ ÇÖKTÜ

Özellikle Datça Yarımadası'nda büyük sıkıntı yaşandığını kaydeden Hizmet İhracatçıları Birliği Turizm Sektör Komitesi Üyesi ve turizmci Bülent Bülbüloğlu, “Bölgede tüm konaklama sektörü, hizmet sektörü çökmüş vaziyette. Bir kere dördüncü gün oldu. Önceki gün daha iyiydi ama otelleri boşalttılar. Elektrik yok. Gıdalar bozuldu. Kasabı manavı herkes perişan oldu. Özellikle iç turizmi, yazlıkçıları, küçük otelleri çok etkiledi diyebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

 

GÖREVLİLER, TRAFOLARI SOĞUTMAYA ÇALIŞTI

Yüksek hava sıcaklıkları elektrik kesintilerine neden oldu. Bodrum'da iki günde iki trafo patladı.

Altyapı yetersiz

Kesintilerin yaşandığı bölgede butik otellerin yoğun olduğunu kaydeden Bülbüloğlu, dış pazarı etkileyecek seviyede bir krizin yaşanmadığını aktardı. Tedarikçi şirket kesintilerin sebebini aşırı sıcaklar yoğun klima ve soğutucu kullanımı olarak açıklarken, belediyelerden ise Aydın, Denizli ve Muğla'nın altyapısından sorumlu ADM Elektrik'in yıllar öncesinden kurulan altyapısını acilen güncellemesi, gerekli ekipman, personel ve yedek parça gibi önlemleri alması gerektiği kaydedildi.

TORBA'DAKİ ÇOCUK PARKINA KONULAN TRAFO HUZUR BIRAKMADI

Bodrum'un Torba Mahallesi'ndeki çocuk parkına Bodrum Belediyesi'inin izin vermesi ile AYDEM tarafından yerleştirlen trafo ise mahalle halkında huzur bırakmadı. Mahelledeki çocuklar korkudan parkta oynayamazken 24 saaat çalışan trafonun kliması nedeniyle evlerde vatandaşlar uyuyamaz hale geldi. Vatandaşlar Bodrum Belediyesi'nin verdiği izin ile dünyada örneği olmayan biçimde çocuk parkına elektrik trafosu koydular, yetmedi trafonun yazın 24 saat çalışan klima gürültüsü evlerde huzur ve uyku bırakmadı. (meraklısı varsa gelsin görsün) Trafonun kaldırılması için defalarca belediye ve AYDEM'i uyardık ama kimsenin umurunda olmadı. Vatandaşı yaşadığı mahallede bu kadar huzursuz etmeye yaşamı kabusa çevirmeye kimin hakkı var" diye konuştular.

 

Bu arada tam üç aydır yaptığımız uyarılara ne Bodrum Belediyesi'nden ne de AYDEM'den herhangi bir yanıt gelmedi. AYDEM müdürü Mustafa beyin patlamaz dediği trafolar patlamaya yangın çıkmaya başladı. Vatandaşa cevap verme lütfunda bulunanda olmadı. Ben yaptım oldu kafasıyla vatandaşın yaşamını kabusa çevirmeye devam ediyorlar. Sonrada bunun adına hizmet diyorlar. 

ÇOCUK PARKINA TRAFO KONULMASINA KARŞI ÇIKTIK AÇIKLAMASI, YERSENİZ:))

Tek bir açıklama Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Benian Bilgi'den geldi. Benian Bilgi "Torba'daki çocuk parkına trafonun konulmasına biz karşı çıktık, imar müdürlüğü izin verdi, bizim İlgimiz yok " dedi. Bizde soruyoruz Belediyenin imar müdürlüğü Mavi Davos Belediyesi'nemi bağlı ki  bir belediyede iki müdürlük birbirini takmıyor. Şimdi imar müdürlüğüde yalanlama çeker bizde izin vermedik, diye .. Bunun adı top çevirme vatandaşı oyalamadır, insan yerine koymamaktır, dalga geçmektir.

ÇOCUK PARKINDAKİ TRAFO REZALETİNİ ÇOCUKLARI TEHLİKEDEN KURTARANA TRAFO KALDIRILANA KADAR YAZACAĞIZ. ÇÜNKÜ HİÇ BİR MEDENİ ÜLKEDE BÖYLE BİR REZALETE RASTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL, ÇÜNKÜ O ÜLKELERDE KURUMLAR BEN YAPTIM OLDU KAFASI İLE ÇALIŞMAZ, ÇALIŞAMAZ...YARIN ÇOCUKLAR PARKTA OYNARKEN O TRAFO PATLARSA NE OLACAK.HESABINI KİM VERECEK...? TRAFOYU KOYARAK MAHALLEDE YAŞAMI KABUSA ÇEVİREN EMEĞİ GEÇEN BELEDİYE VE AYDEM'İ KUTLUYORUZ. BENZER HİZMETLERE DEVAM EDİN LÜTFEN...

 

 

 

 
 
 



Editör: Yaşar Anter




FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER GÜNDEM Haberleri

HABER ARA

Web sitemize nasıl ulaştınız?


Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
HAVA DURUMU
YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
resmi ilanlar
GÜNLÜK BURÇ
nöbetçi eczaneler
YUKARI YUKARI